Antonius Deusingdag 2019 - De zorg van de Toekomst

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Alumnifunctionaris
Vanaf
16 sep. 2019 09:30:00
Tot
1 dec. 2019 17:00:00
Locatie
UMCG Onderwijscentrum + ’t Feithhuis

Antonius Deusingdag 2019 - De zorg van de Toekomst

Programma Antonius Deusingdag

UMCG Onderwijscentrum

09:30 uur – 10.00 uur Ontvangst deelnemers
10.00 uur – 10.15 uur  Opening AD-dag door dagvoorzitter prof. dr. Gerda Croiset
10.15 uur – 11.00 uur Dhr. Erik Gerritsen, Hoe houden we ons zorgstelsel duurzaam toegankelijk,betaalbaar en van kwalitatief hoog niveau
11.00 uur – 11.30 uur Dr. Friso Muntinghe, De zorg van de toekomst; wat betekent dit voor de studie geneeskunde?
11.30 uur – 11.45 uur Koffie & thee 
11.45 uur – 12.15 uur Prof. dr. Michiel Rienstra, HartNet Noord Nederland als voorbeeld Van Juiste Zorg op Juiste Plek
12.15 uur – 12.30 uur Forum 'Zorg van de Toekomst' onder leiding van prof. dr. Gerda Croiset
12.30 uur – 13.15 uur Lunch
13.15 uur – 13.45 uur Algemene Ledenvergadering AD (enkel voor leden Antonius Deusing)
13.45 uur – 14:30 uur Prijsuitreiking professor Rein Zwierstra prijs ‘beste Klinische Les’ en ‘beste verslag Stage Wetenschap’
14.30 uur – 14.45 uur Alle deelnemers naar het lokaal waar ze voor de workshops zijn ingedeeld
14.45 uur – 15.45 uur Workshops eerste ronde* (LET OP: er kan niet meer gekozen worden voor de workshop 'Robotchirugie', deze zit VOL)
15.45 uur – 16.00 uur Pauze, koffie/thee en fris assortiment
16.00 uur - 17.00 uur Workshops tweede ronde* (LET OP: er kan niet meer gekozen worden voor de workshop 'Robotchirugie', deze zit VOL)
17.15 uur - 18.45 uur Borrel ‘t Feithhuis

* zie hieronder voor beschrijving van de diverse workshops

Workshops

Workshop 1 ‘beste Klinische Les en beste verslag Stage Wetenschap 2018 – 2019'
Prof. dr. Rien Nijman en prof. dr. Ruud Bos.

In de eerste workshopronde zullen de prijswinnaars van ‘de beste Klinische Les’ een presentatie geven over hun les. In de tweede workshopronde zijn de prijswinnaars van ‘het beste verslag Stage Wetenschap’ aan bod en zullen een presentatie verzorgen over hun verslag. 

Workshop 2 ‘Robotchirugie’ (max. 12 deelnemers). WORKSHOP ROBOTCHIRUGIE VOL, deze a.u.b. niet meer kiezen in het aanmeldformulier.
Dr. Ellen Klinkert

In de workshop robotchirurgie maakt u kennis met de DaVinci Xi operatierobot. Hiervoor gaan we naar het operatiecomplex van het UMCG, waar de robot sinds de zomer van 2018 in gebruik is. De robot wordt dagelijks gebruikt door diverse specialismen bij verschillende complexe ingrepen. We vertellen u hier alles over tijdens de workshop. Ook krijgt u de gelegenheid om de robot in simulatiesetting aan het werk te zien en kunt u zelf een poging wagen dit apparaat te besturen (maximaal 12 personen per workshop).

Workshop 3 ‘Anderhalvelijnszorg in Rusland’ (max. 25 deelnemers)
Dr. Paul Mulkens en dr. Jan Burgggraaff

In deze workshop geven artsen uit Drenthe, bestuursleden van de stichting DEMMA, een introductie over een mogelijke invulling voor anderhalvelijnszorg. In het kader van een structureel (sinds 1991) medisch uitwisselingsprogramma met een voorstad van Moskou, Mytischi, werd in de zogeheten ‘poliklinika’ kennis gemaakt met dit fenomeen. Zou deze manier van werken in Nederland faciliterend kunnen zijn ten bate van de (overbelaste) huisartsenzorg? Of zou het gunstig kunnen werken bij oplopende wachtlijsten in de ziekenhuizen? De deelnemers worden op een actieve wijze uitgedaagd in groepjes na te denken of en hoe dit systeem in Nederland op een bruikbare wijze toegepast zou kunnen worden.

Workshop 4  ‘Kunstmatige intelligentie’ (max. 25 deelnemers)
Prof. Dr. Lambert Schomaker en Dr. Rudolph Fehrmann 

Tijdens deze workshop zal aan bod komen wat het verschil is tussen artificial intelligence (AI), machine learning en neural networks. Tevens zal hierbij in gegaan worden op de onderliggende technieken. Verder zal een overzicht worden gepresenteerd van de huidige stand van zaken wat betreft artificial intelligence in de medische wereld. Er zal stil gestaan worden bij de uitdagingen en problemen die AI in de medische wereld met zich meebrengt. Samen met het publiek zullen wij discussiëren over ethische kwesties in artificial intelligence zoals de angst dat AI het werk van klinische mogelijk gaat overnemen, wie is er verantwoordelijk als AI een fout maakt en discriminatie door AI.

Deelnameprijs

Leden € 30,-
Studenten € 10,- (nog geen lid van AD? Wordt lid en ontvang een ooglampje)
Externen € 85,- (nog geen lid van AD? Als u besluit lid te worden van Antonius Deusing, krijgt u € 5,- korting op een jaarlidmaatschap en een ooglampje)
   
Introducé € 15,- (VOOR ALLEEN DEELNAME BORREL IN 't FEITHHUIS)

Let op, op zaterdag is de zij-ingang van het UMCG gesloten, gebruik dus de hoofdingang of de ingang bij Parkeergarage Noord.

Parkeren: Parkeergarage Noord of Boterdiepgarage