Buddysysteem

Logo_voor_FB_en_LI.PNG
logo.panacea.jpg

Dokter & Student! Meester & Gezel?

Antonius Deusing heeft in samenwerking met studievereniging M.F.V. Panacea een buddysysteem opgezet, met als doel artsen & studenten in contact met elkaar te brengen. Studenten kunnen bij alumni terecht met vragen over carrièreplanning, een dag meekijken op de werkvloer, vragen omtrent wetenschappelijk onderzoeken enzovoort. Op deze manier kunnen zowel artsen binnen het UMCG als ook in de rest van Nederland​ benaderd worden.

Studenten die interesse hebben om in contact te komen met een alumnus, kunnen zich inschrijven via de website van Panacea. Nadat de student zich heeft aangemeld, gaat de alumnifunctionaris van Antonius Deusing binnen het ledenbestand op zoek naar alumni die zich als buddy hebben opgegeven.

Als er een match gevonden is, zal de arts eerst een mail ontvangen met een kopie van de aanvraag. Indien de arts aangeeft te willen meewerken, zullen de contactgegevens van de arts doorgestuurd worden naar de student. Deze zal vervolgens contact opnemen met de alumnus om een afspraak te maken.

We horen overigens graag van de studenten en alumni hoe het contact is verlopen, om zo het buddysysteem te verbeteren. 

Hoe meer leden zich opgeven als buddy, hoe meer succesvolle matches gemaakt kunnen worden. Wilt u als buddy fungeren en daarmee studenten helpen met hun toekomst? Stuur een mail naar alumni@med.umcg.nl of vink het vakje ‘buddy’ aan onder het tabblad ‘werkgebied’ in uw profiel.