Hybride Klinische avond met ISCOMS

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
23 apr. 2025 19:00 - 21:00
Locatie
Rode Zaal, UMCG

De Hybride Klinische avond met ISCOMS is een initiatief van ISCOMS en Antonius Deusing met als doel vooraf aan het congres ISCOMS zes studenten van de Rijksuniversiteit Groningen optimaal voor te bereiden op hun presentatie tijdens ISCOMS 2025. Tijdens deze avond krijgen zes geselecteerde studenten de kans om hun onderzoek te presenteren in de vorm van een mondeling of posterpresentatie. Dit is dé perfecte gelegenheid voor de gemotiveerde student om te oefenen, vragen te beantwoorden en de presentatievaardigheden te verfijnen voordat zij op het grote podium van ISCOMS staan.

Voor alumni is deze Klinische Avond een exclusieve gelegenheid om als eerste kennis te maken met innovatief en veelbelovend onderzoek dat tijdens ISCOMS gepresenteerd zal worden. Daarnaast krijgen alumni de mogelijkheid om met hun feedback en expertise een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van deze talentvolle studenten en hen voor te bereiden op hun succesvolle presentatie tijdens ISCOMS. 

Wat kunt u verwachten? 
Onderstaand een beschrijving van 5 van de 6 presentaties:

Ana-Sofia Abrudan (orale presentatie) belicht de relatie tussen placentapathologie en general movements bij extreem prematuur geboren baby's. Haar onderzoek onthult hoe afwijkende bewegingen tijdens de fidgety period hersenbeschadiging en neuroontwikkelingsproblemen kunnen voorspellen.

Kristel Mulder (orale presentatie) presenteert haar onderzoek naar glioblastoma, een agressieve hersentumor. Bij het German Cancer Research Center (DKFZ) onderzocht zij hoe propagerende calcium signalen bijdragen aan de resistentie van deze tumoren tegen huidige behandelingen.

Laura Frederiks (poster presentatie) deelt de resultaten van haar studie naar bekkenbodemklachten onder jonge vrouwen in Nederland. Een derde van de respondenten ervaart symptomen die kunnen wijzen op verhoogde spierspanning in de bekkenbodem.

Peggy Keshaniyan (poster presentatie) richt zich op melanoomonderzoek. Door PANK4 te identificeren als een belangrijke factor in immuunrespons en RNA-regulatie, opent haar studie de deur naar veelbelovende therapieën voor melanoom.

Zsanna Hetényi (poster presentatie): doet onderzoek naar kwetsbaarheid bij niertransplantatiepatiënten met gelijktijdig plaveiselcelcarcinoom. Dit onderzoek wordt uitgevoerd bij patiënten met een verhoogd risico op agressieve of uitgezaaide tumoren. Ze richt haar studie op tekorten binnen verschillende domeinen van kwetsbaarheid. Kwetsbaarheid wordt namelijk zelden beoordeeld, maar kan wel de uitkomsten van de patiënt verslechteren. 

Tijdsplaning 

18:45 - 19:00     Inloop

19:00 – 19:15     Opening (ISCOMS & Antonius Deusing)

19:15 – 19:30     Student presentatie: Zsanna Hetényi (Poster)

19:30 – 19:45     Student presentatie Ana-Sofia Abrudan (Oral)

19:45 – 20:00     Student presentatie Marie Kruse (Poster)

20:00 – 20:15     Pauze

20:15 – 20:30     Student presentatie Kristel Mulder (Oral)

20:30 – 20:45     Student presentatie Peggy Keshaniyan (Poster)

20:45 – 21:00     Student presentatie Laura Frederiks (Oral)

21:00 Afsluiting


📅 Datum: 23 april 2025
📍 Locatie: Rode Zaal UMCG
⏰ Tijd: 19:00 - 21:30 ( van 21.00 tot 21.30 zal er tijdens het fysieke gedeelte nog een afsluitend drankje zijn om na te praten) 

Voor meer informatie over het ISCOMS congres ga naar: ISCOMS 2025 - ISCOMS