Nieuws

ALL INCLUSIVE: LUSTRUM RUG 2019

ALL INCLUSIVE: LUSTRUM RUG

In 2019 bestaat de Rijksuniversiteit Groningen 405 jaar. Het thema van dit 81ste Lustrum is ‘All Inclusive’. Van 5 t/m 15 juni 2019 is er een compact maar uitgebreid lustrumprogramma, met als voornaamste evenementen een wetenschappelijk congres, de rentree van de Nacht van de Kunst en Wetenschap, een dansfeest dat géén galabal is, een theatervoorstelling en een alumnidag.

THROWBACK SATURDAY OP ZATERDAG 15 JUNI

Op zaterdag 15 juni is de alumnidag. De dag begint met een gezamenlijk lunch op de Grote Markt van 11.00 uur tot 13.30 uur. Om 12.00 uur is de plenaire opening door een bekende alumnus. Na de lunch is er de mogelijkheid om zelfstandig Groningen (weer) te verkennen. Er worden hop on hop off bussen ingezet, er zijn swapfietsen of men kan deelnemen aan een stadswandeling. Alumni kunnen er ook voor kiezen om deel te nemen aan het inhoudelijk programma van één van de faculteiten.

KUNST & MEDISCH ONDERWIJS

Medische Alumnivereniging Antonius Deusing en de Medische Faculteit organiseren op zaterdag 15 juni tussen 14.00 uur – en 17.00 uur de activiteit ‘Kunst & Medisch Onderwijs’

Het UMCG heeft een prachtige collectie kunst. Onder begeleiding van ‘de vrienden van het UMCG’ zal tijdens het middagprogramma van ‘Throwback Saturday’ een speciaal voor alumni samengestelde Kunstroute gelopen worden met als thema 'Anatomie & Kunst'. Voorafgaand aan de rondleiding, zal kunsthistoricus Vanessa van ’t Hoogt een introductie geven. Op welke manier komen kunsten in het onderwijs op de Medische Faculteit terug? Wat is de rol van anatomie in het kunstonderwijs? Hoe werden kunstenaars in het verleden getraind en wat kunnen artsen hiervan nu nog leren?  Het beloofd een rondleiding te worden waarbij kunst uit een hele andere invalshoek bekeken gaat worden. De ontvangst is in de Ronde Zaal van het Onderwijscentrum om 14.00 uur en er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Van 17.00 uur tot 20.00 uur wordt het plein voor het Academiegebouw omgetoverd tot ‘CLUB Broerplein’. Hier is ter afsluiting van de dag een gezellige borrel met muziek en hapjes.

INSCHRIJVEN VOOR ‘THROWBACK SATURDAY’ KAN VIA DE WEBSITE VAN DE RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN. DEELNEMEN AAN HET PROGRAMMA VAN DE MEDISCHE FACULTEIT KAN OP HET INSCHRIJFFORMULIER SPECIFIEK AANGEVEN WORDEN. DE INSCHRIJVING GAAT ZEER BINNENKORT OPEN OP https://www.rug.nl/lustrum/tickets/

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen