Nieuws

ISCOMS

Het bestuur van Antonius Deusing wil haar leden graag informeren over ISCOMS. Zie onderstaand bericht:

Het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS) is hét (bio)medische studentencongres in Europa met vorig jaar ruim 600 studenten uit 58 landen. Dit jaar wordt van 7 tot en met 10 juni  de 23e editie van ISCOMS gehouden in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Er is een strenge selectie waardoor de kwaliteit van de gepresenteerde onderzoeken gewaarborgd blijft. Daarnaast zijn er interessante workshops en lezingen van gerenommeerde sprekers. Dit jaar zal Nobelprijswinnaar Prof. Stefan W. Hell PhD op het congres spreken. Daarnaast zal ook Spinozaprijswinnares Prof. Cisca Wijmenga PhD spreken en Prof. James D. Weiland PhD. Tot slot zorgt ISCOMS voor een uitgebreid sociaal programma.

Ook dit jaar willen wij zo veel mogelijk internationale studenten een kans geven om ISCOMS te bezoeken, ook de minder bedeelde studenten. Dit doen wij door middel van “Travel Grants”. Dit zijn financiële tegemoetkomingen die studenten toegekend kunnen krijgen naar aanleiding van hun motivatiebrief en kostenposten voor een bezoek aan ISCOMS. Daarnaast probeert de organisatie van ISCOMS de toegangskosten laag te houden, zodat de drempel om ISCOMS 2016 te bezoeken voor studenten over de hele wereld zo laag mogelijk is. Onder begeleiding van het Ubbo Emmius Fonds zijn wij begonnen met een crowdfundingsactie om dit geld te verzamelen. Deze crowdfundingsactie is te vinden op: http://studenten.rugsteunt.nl/projecten/iscoms-2016

Meer informatie is te vinden op www.iscoms.nl. Mocht u vragen hebben, dan horen wij het graag! We zijn bereikbaar via de mail op iscoms@umcg.nl.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen