Nieuws

Nieuwsbrief, juli 2018

Voorbereidingen geaccrediteerde AD-dag ‘’Medisch Leiderschap’’ op zaterdag 3 november in volle gang!

De AD-Dag zal worden gehouden in het onderwijscentrum van het UMCG. De eerste keynote spreker hebben wij in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, prof. dr. Louise Gunning-Schepers. We zijn erg blij te kunnen vertellen dat de tweede keynote spreker ook bekend is, prof. dr. Gerjan Navis. Gerjan Navis is internist-nefroloog in het UMCG en hoogleraar Experimentale nefrologie (2000) binnen de afdeling Inwendige Geneeskunde. Inleider en dagvoorzitter zal de nieuwe prodecaan prof. dr Gerda Croiset zijn. Net als voorgaande jaren zal in de middag, de algemene ledenvergaderingen en verschillende interessante workshops gehouden worden. In ’t Feithhuis zijn de deelnemers na afloop van harte welkom voor een Groningse borrel. Binnenkort meer informatie en de mogelijkheid u in te schrijven op www.antoniusdeusing.nl

BUITENDAG

Afgelopen 9 juni was het zover, de Buitendag. Een korte impressie:

We voeren door de “diepen” van Groningen. Op een niet te zonnige zaterdagmiddag in juni. Vele andere groepjes mannen en vrouwen passeerden ons. Veelal clubjes, die iets te vieren hadden. Groningen is toch anders als je over het water van de “diepenring” vaart, in een sloep. Anders dan lopend of fietsend door deze stad, waar je gestudeerd hebt of nog studeert. We moesten bij een aantal bruggen flink met lijf en hoofd bukken. De hoofden zijn niet geraakt. Later op de middag bekeken we het Academiegebouw – de aula, de senaatskamer, de curatorenkamer. Het was vol op het Broerplein. Veel studenten bereiden zich voor in de Universiteitsbibliotheek aan de overzijde. We hoorden over de geschiedenis van het Academiegebouw. Gebouwd rondom 1600, nieuwbouw rond 1850, afgebrand en herbouwd in 1906. Door een fantastisch licht buiten konden we goed de 4 gebrandschilderde ramen van Johan Dijkstra zien en bestuderen. Johan Dijkstra was één van de Ploeg-schilders en werkte hieraan van 1940 tot 1950. We sloten af met een wijntje of biertje in Het Land van Kokanje. En velen van ons denken dat we nu toch “anders” door de Boerstraat lopen of langs de Diepenring fietsen.

Op https://www.antoniusdeusing.nl/mijn-antonius-deusing/fotoalbums staan de foto’s van de dag.

Word buddy!

Wij zijn nog steeds op zoek naar leden die buddy willen worden. Op de website staat een interview met Frans Hiddema over zijn ervaringen als buddy. Kijk hiervoor op https://www.antoniusdeusing.nl/buddysysteem/buddy-in-de-praktijk .
Voor vragen en opgave als buddy kunt u mailen naar alumni@med.umcg.nl Ook in uw profiel op de website, kunt u aangeven dat u buddy wilt zijn.

Namens het bestuur wens ik u een hele fijne zomer toe.

Met vriendelijke groet,

Leo Veehof
Voorzitter Antonius Deusing.