Nieuws

Verslag Antonius Deusingdag 2019

Op zaterdagmorgen 2 november kwamen alumni van alle leeftijden vanuit alle windstreken naar het Onderwijscentrum in het UMCG om de Antonius Deusingdag bij te wonen. In totaal kwamen 72 alumni naar Groningen.

Dr. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport beet de spits af met een inspirerende lezing over de Zorg van de Toekomst. De tweede lezing werd gegeven door dr. Friso Muntinghe, internist –vasculair geneeskundige. Hij liet ons zien wat zorg in de toekomst betekent voor de opleidingen geneeskunde. Als derde kwam prof. dr. Michiel Rienstra, hoogleraar Klinische Cardiologie aan het woord. Hij vertelde enthousiast over een cardiologisch netwerk in het noorden van het land onder de naam HartNet . De ochtend werd afgesloten met een levendige forumdiscussie.

Na een goed verzorgde lunch was er eerst de gebruikelijke ALV. Zoals elk jaar werden daarna de winnaars van de Beste Klinische Les en het beste Verslag Stage Wetenschap bekend gemaakt. De winnaars kregen de kans om hun les of verslag toe te lichten op de posters in de Ronde Zaal en tijdens de workshops later in de middag. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Daarna kon men in 2 sessies een workshop bezoeken. De keuze was gevarieerd, behalve naar de workshop van de prijswinnaars van de beste Klinische Les en het beste Stageverslag kon men naar een workshop over de anderhalvelijnszorg in Rusland, over Kunstmatige Intelligentie en over Robotchirurgie. De laatste werd in de OK gehouden wat een extra tintje gaf aan deze workshop. De deelnemers konden zelf oefenen met de robot en een film bekijken van een robot-geassisteerde operatie. Een workshop waarover alle deelnemers heel enthousiast waren.

Ook deze dag werd traditiegetrouw afgesloten met een borrel in het Feithhuis. Hier kon men nog gezellig napraten over de dag en bijpraten met andere alumni.

De kwaliteit van de lezingen en de workshops was hoog, jammer dat er relatief weinig alumni aanwezig waren. Degenen die er niet waren hebben wat gemist!

Irene van Ham. Algemeen bestuurslid Antonius Deusing
 

Foto’s AD-dag online.

Heeft u al een geactiveerd account? Als u inlogt op de website van Antonius Deusing met uw gebruikersnaam en wachtwoord dan kunt u de foto’s van de AD-dag bekijken. Geen geactiveerd profiel? Vraag uw activatielink aan via alumni@med.umcg.nl en u krijgt deze zo spoedig mogelijk toegestuurd.

 

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen