Nieuws

Meld u aan voor onze webinar: ''Medische beslissingen rond het levenseinde bij kinderen tussen 1-12 jaar: ethische uitdagingen''

https://www.antoniusdeusing.nl/evenementen/medische-beslissingen-rond-het-levenseinde-bij-kinderen-tussen-1/join

Op dinsdag 15 juni zullen dr. Els Maeckelberghe en prof. dr. mr. Eduard Verhagen een online webinar houden over ''Medische beslissingen rond het levenseinde bij kinderen tussen 1-12 jaar: ethische uitdagingen''. Tijd: 21.30 uur tot 22.00 uur. Deelname is gratis en voor toegang tot het online event krijgt u voor aanvang  de link via de mail toegestuurd.

Wat kunt u tijdens de avond verwachten?

28 september 2019 stuurde de minister van VWS het onderzoeksrapport Medische beslissingen rond het levenseinde bij kinderen (1-12) aan de tweede kamer. Het onderzoek was uitgevoerd door onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, Erasmus MC Rotterdam en het Academisch Medisch Centrum Amsterdam namens de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK), in opdracht van het Ministerie van VWS. Doel van het onderzoek was om meer inzicht te krijgen in de praktijk van beslissingen rond het levenseinde voor kinderen in de leeftijd van 1-12 jaar en de knelpunten die ouders en artsen ervaren. Eduard Verhagen (kinderarts) en Els Maeckelberghe (ethicus) waren mede opstellers van het rapport. Ze zullen u meenemen in de perspectieven van artsen en ouders en de ethische vragen die uit het onderzoek voortvloeien.