Nieuws

Zaterdag 5 November, Lustrumsymposium 'Positieve Gezondheid''

Zaterdag 5 November, Lustrumsymposium 'Positieve Gezondheid''

Het thema van de Antonius Deusingdag van dit jaar is Positieve gezondheid.
Het symposium zal plaatsvinden in het UMCG van 10.00 uur tot 17.00 uur, aansluiten zal er traditiegetrouw een goed verzorgde borrel zijn. 

De keynote speaker van ons lustrumsympoium is dr. Sjaak Wijma (voorzitter Raad van Bestuur Zorginstituut Nederland). Sjaak Wijma zal ons wegwijs maken in de taken en het waarom van het Zorginstituut , de valkuilen en de barrières, en daarnaast aandacht besteden aan positieve gezondheid (zorg)  en gepaste zorg. Wat werkt wel en wat werkt niet. Wat betekent positieve gezondheid binnen de kaders van het Zorginstituut. Hoe ziet de zorg van morgen eruit?

Tijdens het ochtendprogramma zullen verder naast de ALV, de 'Rein Zwierstraprijs voor beste Klinische Les' en de prijs voor het 'beste verslag Stage Wetenschap' 2021 - 2022 uitgereikt worden. De prijswinnaars zullen tijdens één van de workshops een presentatie geven.  

Drs. Agnes Kamps is expert op het gebied van positieve gezondheid en zal tijdens haar workshop het concept toelichten maar ook de dialoog aangaan met de deelnemers. Veel professionals uit het brede domein van zorg en welzijn die horen over 'Positieve Gezondheid'  merken dat deze manier van werken en beslissingen nemen heel goed past bij hoe ze hun vak willen uitoefenen: als professional in de zorg van betekenis zijn voor anderen en het verschil maken. Naast enthousiasme over het concept zijn er ook kritische vragen: kan je positieve gezondheid wel meten, kan iedereen wel eigen regie voeren? Is gezondheid een kwestie van leefstijl of iets wat je overkomt?

Wij zijn momenteel druk om nog een aantal interessante workshops vast te leggen. Naar verwachting zal uiterlijk augustus/ begin september het volledige programma rond zijn en kunt u zich via de website www.antoniusdeusing.nl aanmelden. Uiteraard houden wij u op de hoogte! Voor het symposium wordt accreditatie aangevraagd.